top of page

Hasta Yakınlarına Seminerler

Demans hastası olan kişi ne derse ve ne yaparsa yapsın, bu onun deneyim dünyası ve bakış açısıdır. Bakıcıya, bir şeyin nasıl olması gerektiği fikri değil, bu güncel deneyim rehberlik eder.  

 

Demans hastası olan kişiler, konuşma ve yürütme işlevlerini giderek daha fazla kaybeder. Gündelik gerçekliğimizden giderek daha fazla uzaklaşırlar ve giderek daha fazla içsel bir deneyim dünyasında yaşamaya başlarlar.

 

Bununla nasıl başa çıkmamız gerekir? Peki onlara nasıl ulaşabiliriz?

Demans toplumun bir parçası haline geldi ve dolayısıyla hepimizi etkiliyor

Demansa bağlı hafıza bozuklukları ve değişen davranışlar toplum olarak bizi etkiliyor. Demans hastası insanlarla alışveriş yaparken, restoranlarda, huzurevinde veya konutunda kendi ebeveynlerinizi ziyaret ederken vs. - kısacası insanların yaşadığı her yerde karşılaşıyoruz. Bu günlük durumlarla daha güvenli ve bilinçli bir şekilde baş edebilmek, sağlıklı insanlar için doğru bilgi transferi ve desteği gerektirir. 

Seminerler

  • Demans Parkur
    Demans Parkur
    Datum und Uhrzeit werden bekanntgegeben
    Ort wird bekanntgegeben
    Demans parkur, demansta ortaya çıkabilecek semptomlar temelinde geliştirilmiştir. Demansın semptomları hakkında bilgi ve birikim teorik olarak değil, kişisel deneyim yoluyla aktarılır. Odak noktası, kendi duygularınızı deneyimlemeye yönelmektir.
  • Psikoeğitim Seminer Serisi
    Psikoeğitim Seminer Serisi
    Datum und Uhrzeit werden bekanntgegeben
    Zoom
    Psikoeğitim grupları kişilerin yaşadığı ve hayatlarında bir problem olarak adlandırdıkları durumları ile ilgili bilgi vermek, karşılaştığı duruma yönelik baş etme mekanizmaları geliştirmelerine yardımcı olmak hedeflenmektedir.
  • "SALDIRGANLIK - Çatışmaları Fark Etme-Etkisiz Hale Getirme-Kaçınma" - Demans Hastaları İle Çatışmalardan Kaçınma
    "SALDIRGANLIK - Çatışmaları Fark Etme-Etkisiz Hale Getirme-Kaçınma" - Demans Hastaları İle Çatışmalardan Kaçınma
    Tarih açıklanacak
    Webinar
    Algılanmak ve her şeyden önce ciddiye alınmak herkes için önemlidir. Başkalarıyla iletişim kurarken, tüm görüş ve ihtiyaçlarımızla anlaşılmak isteriz. Bu sağlıklı veya hasta, genç veya yaşlı, ailede, işte, kısacası her zaman ve her yerde geçerlidir.
  • Ayna Nöronlar - Demans Hastası Kişilerin Davranışlarına İlişkin İçgörüler
    Ayna Nöronlar - Demans Hastası Kişilerin Davranışlarına İlişkin İçgörüler
    Tarih açıklanacak
    Webinar
    İnsanlar birbirleriyle etkileşime geçtiğinde, ayna nöronlarımız aktiftir. Ayna nöronlar, karşımızdakinin nasıl hissettiğini fark etmemizi ve hissetmemizi sağlarlar. Dolayısıyla, demans hastası bir kişinin nasıl hissettiğinden de sorumluyuz.
  • Demansı Günlük Rutine Entegre Etmek
    Demansı Günlük Rutine Entegre Etmek
    Tarih açıklanacak
    Webinar
    Kişiye özel yapısı ile günlük rutin, demans hastaları ve bakım veren hasta yakını için her zaman zorlu bir görevdir. Demans hastası olan kişiler bilişsel ve duygusal olarak değiştikçe, gün boyunca tüm eylemler ve rutinler bu değişikliklere uyum sağlayacak şekilde ayarlanmalıdır.
  • Demans ve İletişim
    Demans ve İletişim
    Tarih açıklanacak
    Webinar
    Demans hastaları dil ve iletişim sorunları yaşarlar. Bu, okuma ve yazmanın unutulması ile kendini gösterir. Ek olarak iletişim kurma yeteneği, kelime bulma güçlükleri nedeniyle daha da zorlaşır. Sözlü olarak iletişim kurma giderek zorlaşsa bile, etkilenenler başka biçimde iletişim kurmaya çalışır.
  • Biyografi Çalışması: Olasılıklar ve Sınırlar
    Biyografi Çalışması: Olasılıklar ve Sınırlar
    Tarih açıklanacak
    Webinar
    Demanstan etkilenen insanların bizim için somut ve "anlaşılır" hale gelmeleri ancak biyografik çalışma yoluyla mümkün olur. Onlara yeterince eşlik edebilmemizin tek yolu budur.
  • Demansı Anlamak ve Hissetmek - ©Demans-Denge-Modeli
    Demansı Anlamak ve Hissetmek - ©Demans-Denge-Modeli
    Tarih açıklanacak
    Çankaya, Oran, Kudüs Cd. mah, 06550 Çankaya/Ankara, Türkei
    Demans hastası olan insanlar nasıl hisseder? Bu soruyu bakan aile üyeleri ve profesyonel bakım personelleri için yanıtlamak genellikle zordur. Barbara Klee-Reiter'in Demans-Denge-Modeli © burada devreye giriyor ve etkilenenlerin kayıplarını somut hale getiriyor.
  • Zorlu Davranışlar - Tanıyın, Karşı Koyun, Hatalardan Kaçının
    Zorlu Davranışlar - Tanıyın, Karşı Koyun, Hatalardan Kaçının
    Tarih açıklanacak
    Webinar
    "Zorlayıcı" davranışlara sahip demans hastaları, tüm ev halkı için bir "meydan okumadır". Konuya profesyonel, disiplinler arası ve yapılandırılmış bir yaklaşımla yaklaşmak önemlidir.
bottom of page